logo songteksten.net

Kraak&Smaak geïnspireerd door gastvocalisten

(Novum) - Kraak&Smaak haalt de beste inspiratie uit samenwerkingen met zangers en zangeressen. Het Nederlandse producerstrio vindt de constante stroom van nieuwe ideeën fijn werken. Ook het derde album Electric Hustle staat daarom vol met gasten.

"Dat inspireert enorm, voor ons in ieder geval", vertelt Oscar de Jong in Metro. "Het is meestal zo dat ik begin met een loopje of een dingetje en dat stuur ik door naar Wim en Mark en die komen met ideeën voor zangers of zangeressen en dan sturen we het door, dat is wat het meeste gebeurt."

Zo'n zoektocht naar een geschikte vocalist is soms nog een hele klus. "We hebben wel een paar tracks die we naar drie, vier mensen hebben gestuurd en dan kijken we gewoon wie met het tofste idee aankomt", zegt De Jong.

De heren schuwen niet om hoog in te zetten. "Gil Scott-Heron, Adele en Little Dragon willen we al heel lang." De groep is op gevestigde namen overigens net zo kritisch als op minder bekende zangers. Zo werd rapper Aloe Blacc al eens afgewezen. "Dat vinden we echt heel jammer, maar wij vonden het gewoon niet goed."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren