logo songteksten.net

Hackers hebben toegang tot privégegevens gamers

(Novum) - De privégegevens van gamers met een Playstation 3 zijn wellicht in handen van hackers. Alle gamers met een Playstation Network-abonnement zijn de dupe. Onder de gelekte data bevinden zich inloggegevens, adresgegevens en creditcardgegevens. Dat heeft Sony dinsdag officieel laten weten via het eigen weblog.

Sony heeft nog geen klachten binnengekregen van gamers van wie de creditcardgegevens misbruikt zijn. Het hardwarebedrijf adviseert gamers om hun post en bankafschriften nauwlettend in de gaten te houden. Het Japanse bedrijf benadrukt dat het nooit telefonisch, per e-mail of post om creditcardinformatie of inloggegevens vraagt.

Tussen 17 en 19 april werd het netwerk van Sony gehackt. Het bedrijf besloot vorige week woensdag de stekker uit de dienst te trekken. Vervolgens startte het bedrijf een onderzoek. Doordat het Playstation Network niet meer werkt, kunnen bepaalde spellen niet gespeeld worden.

Begin dit jaar werden diverse Sony-websites digitaal bestookt door hackers van de groep Anonymous. De hackers wilden naar eigen zeggen het Japanse bedrijf de les lezen nadat hacker George Hotz werd opgepakt. Sony had aangifte tegen hem gedaan voor het verspreiden van documenten waarin staat hoe de Playstation 3 te kraken is. Anonymous beweert niets te maken te hebben met de kraak van het Playstation Network.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren