logo songteksten.net

Gamebedrijf daagt Beyoncé voor de rechter

(Novum) - Beyoncé is dinsdag voor het gerecht gedaagd door een gamebedrijf. Het Amerikaanse bedrijf Gate Five werkte aan de dansgame Starpower: Beyoncé. Toen de 29-jarige zangeres meer geld eiste, werd de ontwikkeling van het spel gestaakt. Dat blijkt uit een dagvaarding van het Amerikaans gerechtshof.

Gamestudio Gate Five zou 6,7 miljoen dollar aan geïnvesteerd geld kwijt zijn. Het bedrijf zegt bovendien door het financiële debacle zeventig werknemers te hebben moeten ontslaan in de week voor kerst, schrijft entertainmentwebsite TMZ. De organisatie bestempelt het gedrag van Beyoncé daarom als 'moreel ontoelaatbaar'.

Gate Five zegt in totaal honderd miljoen dollar te zijn misgelopen en eist een schadevergoeding van de zangeres. Ook verlangt het bedrijf dat Beyoncé niet meer samenwerkt met andere gamebedrijven.

De zaak tussen Beyoncé en Gate Five is niet de eerste in zijn soort. Meer bekende zangers en acteurs hebben in de clinch gelegen met gamebedrijven. Zo lagen gamebedrijf Activision en de rockband No Doubt in 2009 met elkaar over hoop over het spel Band Hero.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren