logo songteksten.net

Zangeres France Gall overleden

PARIJS - De Franse zangeres France Gall is zondag op zeventigjarige leeftijd overleden. Ze stierf in een ziekenhuis in Parijs aan een longinfectie, melden Franse media. Gall won in 1965 het Eurovisiesongfestival met het liedje Poupée de cire, poupée de son, geschreven door Serge Gainsbourg. Ze deed mee namens Luxemburg.

"Er zijn woorden die we nooit zouden willen uitspreken. France Gall is op 7 januari naar het Paradijs gegaan, nadat ze twee jaar, in stilte en waardigheid, heeft gestreden tegen de terugkeer van een tumor", liet haar zaakwaarnemer weten. Tijdens de behandeling kreeg ze een zware longinfectie. Sinds 19 december lag ze daarvoor in het ziekenhuis.

Gall komt uit een muzikale familie. Haar vader schreef teksten voor onder andere Charles Aznavour en Edith Piaf. Ze leerde op vijfjarige leeftijd piano spelen en op elfjarige leeftijd gitaar. In 1976 trouwde ze met collega-zanger Michel Berger. Ze bleven samen tot zijn dood in 1992. Een jaar na zijn dood kreeg Gall borstkanker. Toen hun dochter in 1997 overleed aan taaislijmziekte, trok Gall zich terug uit de openbaarheid.

De Franse president Emmanuel Macron prees "de oprechtheid en de vrijgevigheid" van France Gall. Zij laat niet alleen haar liedjes na, aldus Macron, maar ook "het voorbeeld van een leven voor anderen, mensen van wie ze hield en mensen die ze hielp". Zangeres Alizée liet weten: "Ze was een van de artiesten naar wie ik het meest heb geluisterd en die ik het meest heb nagezongen. Iedereen heeft een idool in het leven, France Gall was dat van mij."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren