logo songteksten.net

Nep-Kate Middleton bij generale repetitie huwelijk

(Novum/AP) - Een stand-in voor Kate Middleton heeft woensdag gerepeteerd voor het koninklijk huwelijk van Kate en William. De onbekende brunette werd naar de Westminster Abbey gereden om een aantal posities aan te nemen. In de Londense kerk vindt vrijdag de huwelijksvoltrekking van de Britse prins en zijn oud-studiegenootje plaats.

Rond de kerk, waar ook de begrafenis van Diana plaatsvond, hebben zich al verschillende koningsgezinde fans verzameld. De omgeving rond de abdij wordt momenteel grondig schoongemaakt en voorzien van nieuwe vlaggen. De politie checkt het gebied op explosieven. Honderden militairen oefenen voor de grote dag.

Bloemisten dragen opvallend genoeg bomen de kerk in. De esdoorns worden langs het pad naar het altaar geplaatst. "De prachtige ronde bogen in de kerk symboliseren takken, dat had ik in mijn hoofd toen ik bedacht dat er bomen in de abdij moesten komen", vertelt verantwoordelijk bloemist Shane Connolly.

De Westminster Abbey was dinsdag voor het laatst geopend voor publiek. Dominee Martin Hume zegende het aanstaande bruidspaar alvast. "Vandaag bidden we voor alle koppels die zich opmaken voor het huwelijk en in het speciaal voor koninklijke hoogheid prins William en mevrouw Catherine Middleton bij hun voorbereiding voor hun grote dag op vrijdag."

Londen maakt zich op voor zo'n zeshonderdduizend toeristen die speciaal voor het spektakel naar de stad zijn gekomen. Het bruidspaar geeft elkaar vrijdagochtend rond 11.00 uur het jawoord.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren