logo songteksten.net

Nederland blijft deelnemen aan Songfestival

(Novum) - Nederland neemt ook volgend jaar gewoon deel aan het Eurovisie Songfestival. "Niemand hoeft zich zorgen te maken, want we zullen er niet mee stoppen", verzekert Peter Kuipers, directeur van de TROS, dat het liedjesfestijn uitzendt.

Al jaren wordt er geklaagd dat buurlanden elkaar punten geven en Oostbloklanden altijd winnen. "Het is niet zo dat een andere partij bepaalt of wij er mee stoppen", legt Kuipers uit aan Novum Nieuws. "Ik zou nooit in het Songfestival zijn gestapt als we afhankelijk zouden zijn van de mening van anderen."

Ook de slechte prestaties die Nederlandse artiesten de afgelopen jaren leverden is geen reden tot stoppen, vindt Sietse Bakker, Event Supervisor van het Eurovisie Songfestival. "Dat je het een paar jaar niet goed doet, moet juist inspiratie zijn om op zoek te gaan naar vernieuwende formules."

Volgende maand is het de beurt aan de 3JS om namens Nederland een poging te wagen op het Eurovisie Songfestival. Het trio staat op 12 mei in de halve finale in Düsseldorf, met Never Alone. Als het nummer genoeg stemmen ontvangt, staan de Volendammers twee dagen later in de grote finale.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren