Neil Young en Stephen Stills samen op podium

Door ANP, woensdag 17 januari 2018 16:30, views: 22, bron: ANP

LOS ANGELES - Neil Young is een van de grote namen op het affiche van het benefietconcert Light Up The Blues, georganiseerd door Stephen Stills. De oude rockers, die al in de jaren zestig en zeventig samen in Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash and Young schitterden, delen in april het podium met Sheryl Crow, Burt Bacharach, Judy Collins, Chris Stills, Jack Black en Christina Applegate tijdens een concert in The Dolby Theatre Hollywood. De opbrengsten zijn voor Autism Speaks, een stichting die zich inzet voor mensen met autisme.

Het jaarlijkse benefietconcert wordt georganiseerd door Stephen Stills en zijn vrouw Kristen, die zelf een autistische zoon hebben. "We begonnen met Light Up The Blues omdat ik me niet dag en nacht met Henry hoefde bezig te houden, aangezien hij eindelijk goed werd opgevangen," vertelt Kristen aan Rolling Stone. "Stephen en ik wilden iets teruggeven aan gezinnen die geen tijd en middelen hebben om van het verzorgen van hun kind een fulltime baan te maken met veel overwerk."

Bij Stills' 21-jarige zoon Henry werd op driejarige leeftijd autisme vastgesteld. In 2013 werd het eerste Light Up The Blues-concert gehouden, met Crosby, Stills and Nash, Ryan Adams, Don Felder en Lucinda Williams.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten