logo songteksten.net

Yellow Claw speelt in '16 meest in buitenland

GRONINGEN - DJ-duo Yellow Claw is de Nederlandse act met de meeste buitenlandse optredens in 2016. Het tweetal stond 151 keer op een buitenlands podium, maakte Buma Cultuur vrijdag bekend op festival ESNS/Noorderslag.

Yellow Claw sprong van de vierde naar de eerste positie en wordt op de voet gevolgd door Sam Feldt. Die steeg van 16 naar 2 met 138 shows in het buitenland. R3hab en Tiësto, die al jaren een plek in de top van de lijst bekleden, zijn op 3 en 4 terug te vinden, terwijl Bassjackers met 121 optredens de Top 5 afsluit.

De populaire klassieke muziek, een genre waar Nederland in het buitenland om bekendstaat, wordt al jaren vertegenwoordigd door André Rieu en zijn Johann Strauss Orchestra. De Nederlandse (hard)rock-punk-metalbands manifesteren zich buiten de Nederlandse grenzen over het algemeen in de relatief kleine clubscene.

Binnen dit segment waren er veel optredens te melden voor Delain, DeWolff. Delain speelde in 18 verschillende landen, waarvan 27 optredens in de VS, elf in Duitsland en negen in Groot Brittannië.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren