Roosmarijn Reijmer wint Pop Media Prijs

Door ANP, zaterdag 20 januari 2018 17:02, views: 6, bron: ANP

GRONINGEN - Roosmarijn Reijmer heeft de Pop Media Prijs gewonnen. De voormalig 3FM-dj kreeg de prijs uitgereikt tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

"De afgelopen zes, zeven jaar heeft ze met een enorme gedrevenheid 3voor12 Radio een nieuw eigen gezicht gegeven'', schrijft de jury over Roosmarijn. "Ze had de bijna onmogelijk geachte opdracht het programma van Eric Corton voort te zetten, wat haar met ogenschijnlijk gemak lukte. Met een geheel eigen stijl waarin ze de moeilijkste elektronica een even vanzelfsprekende plek gaf als de laatste hit van Katy Perry, wist ze het onderscheid tussen underground en mainstream op te heffen."

De Pop Media Prijs, waaraan een geldbedrag van 2500 euro is verbonden, is bedoeld voor mensen die zich inzetten voor de Nederlandse popjournalistiek. Onder de eerdere winnaars zijn Leo Blokhuis, Martin Bril en Anton Corbijn.

Pop Stipendium

Voor het eerst werd op het festival het Cultuurfonds Pop Stipendium toegekend. Met die beurs wil het Prins Bernhard Cultuurfonds elk jaar een beginnende popband of popartiest stimuleren zich verder te ontwikkelen. Producer en multi-instrumentalist Jacco Gardner kreeg een toelage van 10.000 euro, Ronnie Flex en Pink Oculus elk 5000 euro.

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) was zaterdag ook op het festivalterrein in Groningen. Haar bezoek was bedoeld als kennismaking met de muzieksector.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren