logo songteksten.net

Lintje voor André van Duin en Linda de Mol

(Novum) - André van Duin en Linda de Mol hebben vrijdag een lintje ontvangen. De 64-jarige cabaretier en de 47-jarige presentatrice zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Van Duin ontving de onderscheiding voor zijn werk als cabaretier, zanger en ambassadeur voor diverse goede doelen. Hij werd in 1993 al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De Mol ontving de onderscheiding onder meer voor haar bijdrage aan het imago van Nederland in Duitsland, dankzij haar televisiewerk bij de oosterburen.

Ook de 64-jarige nieuwslezeres Noraly Beyer ontving een lintje. Het voormalige NOS Journaal-gezicht mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen, evenals Addy van den Krommenacker. De 61-jarige modeontwerper onderscheidt zich al sinds de jaren zeventig op het gebied van de haute couture. De 76-jarige acteur Willem Nijholt is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Andere gelukkigen die een lintje ontvingen in de kunst- en cultuursector zijn Diana Wind, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau), Hein Jens, directeur van het Koninklijk Theater Carré (Officier in de Orde van Oranje-Nassau), artiestenmanager Frank van der Meijden (Officier in de Orde van Oranje-Nassau) en amateurarcheoloog Mohammed Bahiaoui (Lid in de Orde van Oranje-Nassau).

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren