logo songteksten.net

Kate Middleton trouwt in jurk van McQueen

(Novum) - Kate Middleton trouwt vrijdag in een japon van Sarah Burton, de hoofdontwerpster van het Britse modehuis Alexander McQueen. De witte jurk heeft een strak, kanten lijfje met een wijd uitlopende rok en een sleep van 2.70 meter. Ook draagt Middleton een tiara en een sluier.

Wie de ontwerpster was, leek donderdagavond duidelijk te worden, toen Burton werd gezien bij het hotel waar Kate Middleton vannacht sliep. Ze ontwierp eerder onder meer de trouwjurk van de kleindochter van Camilla Parker Bowles, de vrouw van Prins Charles. De oprichter van het modehuis McQueen, Alexander McQueen zelf, overleed een jaar geleden door zelfdoding.

De aanstaande prinses draagt haar haar los. Een moderne zet van Middleton, omdat koninklijke bruiden vaak kiezen voor een opgestoken coupe. Prins William staat voor het altaar in het rode officiersuniform van de Irish Guards, een onderdeel van het Britse leger waarvan de prins erekolonel is.

Queen Elizabeth, de grootmoeder van prins William, draagt een okergele creatie met grote hoed. De moeder van de bruid, Carole Middleton, koos voor een lichtblauwe jurk van de in september overleden ontwerpster Catherine Walker.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren