logo songteksten.net

Prins William en Kate Middleton zijn getrouwd

(Novum) - Prins William en Kate Middleton zijn vrijdag om 12.20 uur Nederlandse tijd getrouwd in de Londense kerk Westminster Abbey. Het paar werd in de echt verbonden door Rowan Williams, de aartsbisschop van Canterbury.

Tijdens de klassieke dienst werd muziek gespeeld die door het bruidspaar zelf was uitgezocht. William en Kate dragen nu de titel hertog en hertogin van Cambridge. De eerste hertog van Cambridge was de zevende zoon van George III en rector van de universiteit St. Andrews in Schotland, waar William en Kate samen studeerden en bevriend raakten.

Bruidegom prins William arriveerde rond 11.15 uur bij de kerk, waar alle gasten al aanwezig waren, onder wie Willem-Alexander en prinses Máxima. Zij droeg een zalmkleurg bloesend ensemble, de prins ging traditiegetrouw gekleed in zijn marinekostuum. Ook afgevaardigden van onder andere het Deense en het Thaise koningshuis zijn aanwezig.

Ook verschillende showbizzfiguren waren getuige van de koninklijke bruiloft, onder wie Elton John, David Beckham en zijn vrouw Victoria. Zeshonderd van de bijna tweeduizend gasten zijn na de ceremonie welkom bij de receptie van de koningin. Voor het daaropvolgende diner, georganiseerd door prins Charles, zijn driehonderd gasten uitgenodigd.

De gevreesde regenbuien blijven tot nu toe uit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren