logo songteksten.net

Gratis muziek downloaden voor een betere wereld

Het is mogelijk om bij te dragen aan een betere wereld door gratis muziek te downloaden. Via een initiatief van Novib en download.nl . kan er op 29 november 2005 muziek binnengehaald op de internet

pagina www.downloadday.nl. Iedereen die een liedje binnenhaalt, wordt meteen gevraagd een petitie te ondertekenen voor eerlijke handel.

Internetbezoekers kunnen op 29 november muziek binnenhalen van enkele honderden bekende nationale en internationale artiesten zoals Racoon, Acda en de Munnik, Krezip, Moby, Franz Ferdinand en Bebel Gilberto. De muziek kan maximaal vijf keer worden beluisterd. Download Day is een initiatief van Download.nl en de Make Trade Fair campagne van Novib. Onder het motto 'Hun stem voor jouw stem' wordt muziekliefhebbers gevraagd in ruil voor de stem van hun favoriete zanger of zangeres, hun eigen stem aan te wenden om eerlijker handel te eisen.

Er hebben wereldwijd al bijna negen miljoen mensen de petitie ondertekend. Novib wil het verzoekschrift in december 2005 aanbieden op een topconferentie van de Wereldhandelsorganisatie WTO in Hongkong. Met de downloadactie en andere acties over de hele wereld, hoopt de organisatie voor december tien miljoen handtekeningen te verzamelen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren