logo songteksten.net

Arubaans talent Jeon scoort hit met Machika

LOS ANGELES - De single Machika van de Colombiaanse artiest J Balvin en de Arubaanse zanger Jeon is een grote hit. Het nummer komt deze week binnen op de tiende plek van de Amerikaanse Hot Latin Songs-charts, zo meldt Billboard.

Het nummer werd binnen een etmaal 22 miljoen keer gestreamd. Het is voor Jeon de eerste maal dat hij een top 10-hit in de VS scoort. Voor J Balvin is het de elfde maal dat de zanger een top 10-notering heeft in de lijst; hij scoorde recent een megahit met het nummer Mi gente. Het nummer is geproduceerd door Chuckie.

Jeon en J Balvin leerden elkaar kennen op de sportschool in New York, vertelt Jeon in een interview met FunX-dj Fernando Halman op de website Nandoleaks.com. “Ik vertelde niet meteen dat ik ook artiest ben”, vertelt Jeon. “Ik weet dat er veel mensen op hem afkomen. Ik wilde hem die rust gunnen en hem gewoon José laten zijn."

De originele Machika-track was van Jeon; hij zong het nummer zelf in het Papiamento. Deze hit werd het afgelopen jaar al regelmatig gedraaid op jongerenzender FunX. “Ik had de track geplaatst op mijn Instagram”, vertelt Jeon. “J. stuurde mij die video en vertelde dat hij het tof vond. We spraken erover en hij vertelde dat die track big kon worden. Zo begon die samenwerking.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren