logo songteksten.net

Anne-Mieke Ruyten geniet van kwaadaardige rol

(Novum) - Anne-Mieke Ruyten geniet van haar rol als kwaadaardige moeder in de musical Daddy Cool. De 50-jarige actrice is beter bekend als Maud in de komedieserie Kinderen Geen Bezwaar. Ruyten vindt de afwisseling van het spelen van goede en slechte karakters zo fijn aan haar vak.

Ruyten speelt de rol van psycholoog Maud in het goed scorende Kinderen Geen Bezwaar. "Mensen vinden Maud soms een beetje bitchy. Dat wordt ma Baker in het kwadraat", vertelt de actrice in De Telegraaf. "Zij is eigenaresse van een nachtclub waar wordt gedeald en ze chanteert mensen, maar heeft ook een flinke portie humor."

Het is niet de eerste keer dat Anne-Mieke zich moet verplaatsen in een gemeen personage. "Ik heb vaker slechte vrouwen gespeeld, zoals de koningin in Sneeuwwitje en de barones in The Sound of Music in 2003. Dan kom je misschien al sneller in dat vakje." Na de musical staat weer een goedaardige rol op het programma. "Leuk, die afwisseling."

Ruyten speelt in de voorstelling de moeder van Kim-Lian van der Meij, die op haar beurt de vriendin van hoofdpersoon Daddy Cool, een rol van Ruben Heerenveen, speelt. De musical gaat in september in première.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren