logo songteksten.net

Roel van Velzen hoopt op veel medailles

PYEONGCHANG - Roel van Velzen maakt bij de Olympische Winterspelen zijn debuut als host van het Holland Heineken House. Samen met Mark Tuitert vormt Van Velzen een duo dat de komende twee weken olympische huldigingen gaat presenteren.

"Natuurlijk hoop ik op heel veel olympische huldigingen", zegt Roel. En ook Mark Tuitert heeft hoge verwachtingen. "Stilte voor de storm in het Holland Heineken House", schrijft Tuitert op Instagram. "De oranje loper ligt uit voor alle medaillewinnaars."

Voor Roel voelt het Holland House net als thuiskomen. "Dit stukje Nederland aan de andere kant van de wereld blijft bijzonder", zegt Roel. Hij treedt in de eerste week ook op met zijn band. Tien jaar geleden deed hij dat voor het eerst in Peking. Sindsdien heeft hij zes keer opgetreden tijdens de Olympische Spelen.

Themasong

Ook André Hazes en Di-rect zullen zorgen voor optredens. Voor André wordt het de eerste keer dat hij gaat optreden in het Holland Heineken House: "Spannend, maar ik kijk er ontzettend naar uit. Het lijkt mij een unieke belevenis en we gaan er samen één groot Oranjefeest van maken."

Di-rect trad al eerder op in het nationale huis, namelijk in Rio de Janeiro. "Daar optreden is echt te gek. Samen met de sporters en de fans gaan we het Oranjegevoel weer naar een hoogtepunt brengen. Het is geweldig om te zien hoe niet alleen muziek maar ook sportsuccessen mensen met elkaar in verbinding brengen", zeggen de muzikanten.

Het nummer Legendary Lane zal tijdens de olympische huldigen weer dienen als themasong. Voor het Holland Heineken House in Zuid-Korea is er een speciale edit gemaakt door Dinand Woesthoff.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren