logo songteksten.net

'Verbeterde iMac dinsdag onthuld'

(Novum) - De iMac-desktopcomputer wordt geüpdatet met een nieuwe processor en voorzien van Thunderbolt-datatransferpoorten. De nieuwe versie van de iMac zou dinsdag aangekondigd moeten worden. Dat schrijft de website Apple Insider op basis van betrouwbare bronnen. Of het beeldscherm en de grafische kaart van de iMac ook aangepast worden, is volgens de website niet duidelijk.

De Thunderbolt-technologie, een datatransfertechniek van Intel, is een alternatief voor bijvoorbeeld USB. Zo is Thunderbolt twee keer zo snel als de derde USB-generatie en kunnen meerdere apparaten aan een aansluiting worden verbonden.

Momenteel is de techniek alleen beschikbaar voor Apple. De MacBook Pro, een laptop, is al voorzien van Thunderbolt. Na de iMac is de MacBook Air, een extra dunne laptop, het volgende product van Apple dat de datatransfertechnologie zal ondersteunen.

In de komende maanden stelt Intel de technologie ook beschikbaar aan andere hardwarefabrikanten. Onder andere Sony en dataopslagfabrikant Western Digital hebben serieuze interesse getoond in Thunderbolt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren