Schiffmacher vertelt levensverhaal op podium

Door ANP, dinsdag 13 februari 2018 08:07, views: 14, bron: ANP

ROTTERDAM - Vanaf deze maand trekt een van 's werelds beroemdste tatoeëerders, Henk Schiffmacher (65) langs de Nederlandse theaters om zijn levensverhaal te vertellen.

Ik het AD verklapt 'Mr. Tattoo' dat het in zijn show natuurlijk zal gaan over Anthony Kiedis en de andere leden van de Red Hot Chili Peppers, met wie Henk al een goede band heeft sinds de jaren tachtig, ver voordat het Amerikaanse kwartet beroemd werd. Hij zette niet alleen menig tatoeage bij de bandleden, maar ontwierp ook de albumhoes van de plaat Blood Sugar Sex Magik.

"Lezinkjes gaf ik al, maar dan voornamelijk in gevangenissen. Daar heb ik het op een of andere manier altijd al goed gedaan", vertelt Henk. Tijdens een optreden bij TEDx drie jaar geleden ontdekte hij dat het speechen hem goed af ging. "Het was daar eigenlijk serieus bedoeld, maar er werd ook gelachen. De voorstelling houdt volgens Schiffmacher "het midden tussen praten over mijn leven en stand-up comedy."

Het podium voelt voor Henk steeds meer als zijn thuis. Er staan en hangen beschilderde kisten, schilderijen en kastjes met verf. "Ik neem de warmte van thuis mee", zegt hij erover.

Schiffmacher trekt nog tot half april langs de theaters met zijn voorstelling.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren