Arme jongeren VS gratis naar Black Panther

Door ANP, dinsdag 13 februari 2018 10:01, views: 12, bron: ANP

BOSTON - In de Verenigde Staten loopt een landelijke campagne om geld in te zamelen voor gratis tickets voor de film Black Panther. Die kaarten zijn bestemd voor jongeren, scholieren en studenten met een smalle beurs. Die actie begon in de overwegend zwarte New Yorkse wijk Harlem en kreeg grote bekendheid toen Ellen DeGeneres er aandacht aan besteedde in haar talkshow.

Verspreid over het hele land wordt op 400 plaatsen geld ingezameld. Tot nu toe is in totaal ongeveer 400.000 dollar opgehaald. Daarmee kunnen zeker 40.000 bioscoopkaarten gekocht worden.

Studenten in Boston mogen tijdens hun voorjaarsvakantie gratis naar de bioscoop. Dat is mogelijk door een crowdfunding die op touw is gezet door Liz Miranda, de directrice van een jongeren- en gemeenschapshuis in de plaats Roxbury even buiten Boston.

De actie leverde tot nu toe 10.000 dollar op, wat ongeveer staat voor duizend filmtickets. Miranda hoopt dat er nog meer geld wordt ingezameld en zegt ervan overtuigd te zijn dat dit ook gaat gebeuren. "Het geld stroomt nog altijd binnen. Ik krijg positieve reacties vanuit heel het land", zegt ze.

De makers van de film zal het niet meteen opvallen. Op basis van de voorverkoopcijfers van de film wordt geschat dat er in het eerste weekend 150 miljoen dollar in de kassa's stroomt. Nog nooit eerder werden er voor een bioscooptitel over een superheld zoveel tickets in de voorverkoop aan de man gebracht.

De film over het Marvelpersonage is bijzonder omdat de cast vrijwel geheel uit donkere acteurs bestaat. Bovendien prijzen critici het onderliggende sociaal-kritische commentaar in het verhaal. De Amerikaanse media hebben Black Panther om die redenen al uitgeroepen tot ‘een fenomeen’.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren