logo songteksten.net

Nog meer gevoelige informatie Sony gestolen

(Novum) - Creditcard- en bankgegevens van onder andere Nederlandse gamers die in 2007 online pc-spellen van Sony hebben gespeeld, zijn mogelijk in handen van hackers. Daarnaast zijn adres- en contactgegevens zijn gestolen. Dit veiligheidslek is verbonden aan de cyberaanval op het Playstation 3-netwerk eind vorige maand. Dat heeft Sony Online Entertainment maandag bekendgemaakt.

Om hoeveel gedupeerden het totaal gaat, heeft Sony niet bekendgemaakt. Wel laat het Japanse bedrijf weten dat bijna dertienduizend creditcardnummers en bijna elfduizend bankgegevens van een database uit 2007 op straat liggen.

Tot maandag was Sony in de vooronderstelling dat klantgegevens van Sony Online Entertainment veilig waren. Toen maandag anders bleek, besloot Sony de stekker uit al zijn online pc-diensten te trekken. Hierdoor zijn online pc-spellen als Free Realms en DC Universe Online op dit moment niet speelbaar.

Sony zegt geen bewijs te hebben dat de centrale database van het bedrijf, waarin creditcardgegevens van nog veel meer klanten staan, is gehackt. Volgens het Japanse bedrijf staan deze gegevens in een compleet andere beveiligde omgeving.

Eind vorige maand vond een cyberaanval plaats op het Playstation 3-netwerk. Hierbij zijn gegevens van 77 miljoen gamers, waaronder tien miljoen creditcardgegevens, op straat komen te liggen. Het is onduidelijk in hoeverre de hackers de creditcardnummers daadwerkelijk kunnen gebruiken omdat deze gecodeerd zijn.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren