'Geoffrey Rush betastte actrice op podium'

Door ANP, maandag 19 februari 2018 15:17, views: 2, bron: ANP

SYDNEY - Geoffrey Rush raakte in de laatste week dat hij op de planken stond met King Lear meerdere malen een tegenspeelster aan op een manier die zij als onprettig ervoer. Dat beweert althans een advocaat van de Australische krant The Daily Telegraph, die vorig jaar een artikel wijdde aan het ongepaste gedrag van de Australische acteur zonder daarbij in details te treden. Die komen nu alsnog boven water.

Rush klaagde de krant naar aan leiding van het verhaal aan omdat het volgens hem niet klopt. Maandag werd de advocaat van de Telegraph gehoord. Hij vertelde in de rechtbank dat Rush zijn tegenspeelster vijf dagen achter elkaar op het podium aanraakte op een manier zoals hij niet eerder had gedaan. Ze ervoer het als bijzonder onprettig en had hem gevraagd daarmee te stoppen, maar Rush ging desondanks toch door. "Dat is op zichzelf al ongepast gedrag", betoogde de advocaat.

De raadsman van Rush reageerde ontkennend op het verhaal. Hij typeerde de beschuldigingen als 'vaag'. Rush was in 2015 en 2016 in het theater te zien als King Lear.

The Daily Telegraph publiceerde het artikel in december. Rush belegde daarop direct een persconferentie waarin hij juridische stappen aankondigde en zei dat de krant zijn reputatie had beschadigd. "The Daily Telegraph heeft valse, lasterlijke en vernederende claims op zijn voorpagina geplaatst", zei Rush in harde woorden. "Dit heeft onherstelbare schade aan mijn reputatie veroorzaakt en is extreem pijnlijk geweest voor mijn vrouw, mijn dochter en zoon, mijn familie en collega's in de film-, televisie- en theaterindustrie."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren