Jan Smeets: 50e Pinkpop wordt goed

Door ANP, woensdag 21 februari 2018 17:32, views: 3, bron: ANP

AMSTERDAM - De godfather van Pinkpop, Jan Smeets (73), bruist van de plannen voor het vijftigste editie, volgend jaar. "Ik heb veel ideeën, veel te veel ideeën zelfs. Het gaat goed worden!"

Concreter dan dat wilde hij het nog niet maken. "Misschien dat veel grotere acts willen meedoen die ooit bij ons gespeeld hebben en nu 'huge' zijn. Misschien dat het een dag langer gaat duren.. maar daar moet je wel een vergunning voor hebben." Toch blijft hij ook bij een jubileumeditie trouw aan de uitgangspunten van Pinkpop: "Het gaat om de muziek, meer moet dat niet zijn."

De grieperige 'Mr Pinkpop' kreeg woensdag tijdens de presentatie van dit jaar een 'lifetime achievement award' uitgereikt van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), die "als pionier aan de wieg heeft gestaan van het niet meer weg te denken Pinkpop, maar daarmee ook aan het zeer veelzijdige festivallandschap dat Nederland nu rijk is", zo luidde het eerbetoon. Gevraagd naar een reactie kon Smeets niet meer uitbrengen dan 'uche uche'.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren