logo songteksten.net

Nintendo Wii wordt goedkoper

(Novum) - De Nintendo Wii is vanaf 20 mei vijftig euro goedkoper. De spelcomputer ligt dan voor ongeveer 150 euro in de winkel en wordt geleverd in combinatie met een spelletje. Daarnaast introduceert de gamegigant diezelfde dag de nieuwe reeks Nintendo Selects. In deze budgetreeks worden populaire spellen tegen een lager tarief aangeboden. Dat heeft het Japanse bedrijf woensdag bekendgemaakt.

Een witte Nintendo Wii wordt geleverd met een Wii-afstandsbediening Plus, een nunchuk-uitbreiding, Wii-stuurtje en het racespel Mario Kart. De zwarte Wii bevat twee spellen, namelijk Wii Sports en Wii Sports Resort, geleverd op een schijfje. Hoeveel de Wii-spelcomputer precies gaat kosten, laat Nintendo Benelux niet weten. "Dat is aan de winkeliers", aldus de woordvoerder.

De eerste spellen die Nintendo in de budgetreeks heeft opgenomen zijn WarioWare: Smooth Moves, Animal Crossing: Let's Go to the City, Mario Strikers Charged Football en Wii Sports, dat voor de eerste keer los in de winkel ligt.

De prijsverlaging van de Nintendo Wii komt ongeveer drie weken voordat de gamegigant in Los Angeles een nieuwe spelcomputer onthult. Tijdens de E3-beurs is de Nintendo Feel, zoals de spelcomputer volgens het Zweedse magazine Loading heet, begin juni voor het eerst te bespelen. De nieuwe spelcomputer zou onder andere beelden met een hogere resolutie, controllers met aanraakschermen en verbeterde internetfuncties moeten hebben.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren