logo songteksten.net

Shania Twain verloor stem na mislukt huwelijk

(Novum) - Shania Twain raakte een paar jaar geleden niet alleen haar man Robert John 'Mutt' Lange kwijt, maar ook haar stem. De zangeres ontdekte in 2008 dat haar goede vriendin en assistente Marie-Anne Thiebaud haar bedroog met haar geliefde.

Shania, die na een huwelijk van veertien jaar scheidde in 2008, verloor na de breuk langzaam haar vermogen om op te treden. Een dokter stelde vast dat ze aan dysfonie leed, een aandoening waarbij de stembandspieren zo verkrampen dat geluid maken heel moeilijk wordt.

"Het gebeurde niet van de ene op de andere dag", vertelde de 45-jarige zangeres dinsdag in de Oprah Winfrey Show. "Maar toen mijn huwelijk voorbij was, was dat de druppel die de emmer deed overlopen."

Twain legt uit dat haar aandoening niet alleen voortkomt uit haar mislukte huwelijk. "Ik heb plankenkoorts, in mijn jeugd had ik te maken met huiselijk geweld, mijn ouders zijn allebei omgekomen bij een auto-ongeluk", somt ze op. "Ik heb mijn stem zelf naar de klote geholpen en nu moet ik daarmee om zien te gaan."

De Canadese heeft al bijna vijf jaar niet meer opgetreden voor publiek, maar hoopt dat op een dag wel weer te doen. "Het leven gaat zoals het gaat, maar je moet wel je verantwoordelijkheden nemen", vindt ze. "Daar gaat het om. Ik ben niet blij dat ik niet kan zingen. Ik wil juist graag zingen."

Toen Twain ontdekte dat haar man Mutt haar bedroog, zocht ze troost bij de man van Marie-Anne. "Hij had hetzelfde meegemaakt", legt ze uit. Op 1 januari trouwden de twee tijdens een kleine ceremonie in Puerto Rico. "Ik mag niet klagen. Ik heb een geweldige man en alles wat mijn hartje begeert." Twains ex Mutt produceerde een aantal van haar succesvolle albums.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren