logo songteksten.net

Waylon kiest Outlaw In 'Em

AMSTERDAM - Waylon gaat met Outlaw In 'Em naar het Eurovisiesongfestival. De zanger, die Nederland in mei vertegenwoordigt, maakte zijn keuze vrijdagavond bekend in De wereld draait door.

De afgelopen dagen zong Waylon vijf kanshebbers in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk. Ook Back Together, The World Can Wait, That’s How She Goes en Thanks But No Thanks werden positief ontvangen, maar de 37-jarige zanger besloot met het ruigere nummer Outlaw In 'Em naar Portugal te gaan. Daar staat hij op 10 mei in de tweede halve finale van het songfestival. Als Waylon genoeg punten krijgt, mag hij Outlaw In 'Em op 12 mei nogmaals ten gehore brengen tijdens de finale.

Aanvankelijk was het de bedoeling het publiek te laten kiezen welk van de vijf liedjes de inzending zou worden. Waylon besloot echter zelf de knoop door te hakken nadat een van de favoriete kandidaten als gevolg van publieksstemmenwas gesneuveld in The Voice of Holland, wat hij "een debacle" noemde. "Ik dacht: laat ik dat maar voorkomen."

Waylon gaat voor de tweede keer naar het Eurovisiesongfestival. In 2014 nam hij met Ilse DeLange deel als The Common Linnets. Met het nummer Calm After The Storm veroverde het gelegenheidsduo in de finale de tweede plek. De Oostenrijkse Conchita Wurst, de 'vrouw met baard', won dat jaar met het nummer Rise Like A Phoenix.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren