logo songteksten.net

Sony verdenkt Anonymous-hackgroep van inbraak

(Novum) - De hoofdverdachte van de inbraak op de servers van Sony Online Entertainment en het Playstation Network is de hackgroup Anonymous. De hackers hebben een bestand achtergelaten met de naam 'anonymous' en daarin de tekst 'We are Legion', de slogan van de beruchte hackgroep. Dat heeft Sony woensdag bekendgemaakt.

Anonymous kwam in februari in het nieuws dankzij de hacker George 'geohot' Hotz. Deze Amerikaan werd in 2009 bekend als de hacker van de iPhone. Begin dit jaar maakte Hotz informatie over het hacken van de Playstation 3 openbaar. In de daaropvolgende rechtszaak tussen Hotz en Sony toonde de hackgroep zijn steun aan de beroemde hacker door websites van Sony plat te leggen.

De hackgroep ontkende eind april enige betrokkenheid bij de aanval op het Playstation Network. Individuele leden van Anonymous kunnen uiteraard andere plannen hebben gehad, liet de hackgroep weten in een reactie. Inmiddels heeft Sony drie bedrijven ingehuurd die de cyberaanval onderzoeken. Het Japanse bedrijf heeft aangegeven er alles aan te doen de schuldigen op te sporen.

Door de cyberaanval zijn gegevens van 100 miljoen leden van het Playstation Network en Sony Online Entertainment op straat komen te liggen. Onder de gestolen data bevinden zich bank- en creditcardgegevens.

Ondertussen duiken er uit verschillende hoeken vragen op. In het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australiƫ en de Verenigde Staten is het bedrijf op het matje geroepen door verschillende ministers.

Vicevoorzitter Shiro Kambe van Sony erkent dat zijn bedrijf fouten heeft gemaakt. "We dachten dat we het netwerk goed beveiligd hadden, maar als je terugkijkt dan zie je dat er ruimte was voor verbetering. Onze inzet was niet toereikend", zei de topman maandag tijdens de persconferentie die Sony gaf in Tokyo.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren