Thomas Acda kijkt Jeuk niet zelf

Door ANP, zondag 18 maart 2018 08:40, views: 19, bron: ANP

AMSTERDAM - De kans is klein dat Thomas Acda zondagavond voor de buis zit voor het vijfde seizoen van Jeuk waarin hij weer een hoofdrol speelt. “Ik kan niet zo goed naar mezelf kijken”, geeft Acda aan.

Jeuk begint het nieuwe seizoen met een aflevering waarin de vrienden van Peter (Heerschop) zich voorbereiden op zijn onderwaterhuwelijk in Thailand, waarvoor ze allemaal op duikcursus moeten. Diederik (Ebbinge) en Thomas strijden allebei om de positie van Best Man op dit huwelijk. Thomas: “De aflevering over duiken is een van de leukste dingen van dit seizoen. We hebben zó gelachen tijdens de opnames.”

Thomas Acda en Peter Heerschop spelen in de serie een fictieve versie van zichzelf. Dat doen de gastacteurs ook. In de eerste aflevering zijn dat naast Diederik Ebbinge Jacqueline Boot, Jan van Eijndthoven, Cecile Heuer en Bart van den Donker. Het gebruik van de eigen namen zorgt volgens Acda voor een vervreemdend effect. Dit principe is gebaseerd op de Deense serie Klovn (clown) en de Amerikaanse sitcom Curb Your Enthusiasm.

Vervolg

De serie Jeuk heeft in de eerste vier seizoenen een grote schare fans opgebouwd. Acda: “Het is bijna religieus. Anderen vinden het verschrikkelijk of snappen het niet. Er zijn fans bij die hele sketches kunnen opnoemen, net als bij Van Kooten en De Bie, wat voor mij extra lastig is als ik de uitzending niet heb gezien.”

Jeuk is de laatste productie die regisseur Job Gosschalk afmaakte voordat hij stopte wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie. Het is nog maar de vraag of er een zesde seizoen volgt. Of er nog een vervolg komt weet Acda ook niet. ,,Het was sowieso al moeilijk om alle agenda’s van de acteurs op elkaar af te stemmen.”

Thomas Acda staat momenteel in de theaters in de musical Fiddler on the Roof. Ook schrijft hij de muziek van de musical All Stars. Vanaf oktober reist Acda langs de theaters met een eigen solovoorstelling onder de naam Motel LAX.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren