logo songteksten.net

Eric van Tijn wil weer componeren voor Songfestival

(Novum) - Eric van Tijn ziet het wel zitten om nog eens een nummer te componeren voor het Songfestival. De muziekproducent was eerder verantwoordelijk voor de liedjes Hemel en Aarde van Edsilia Rombley en Vrede van Ruth Jacott. Deze nummers eindigden respectievelijk als vierde en zesde op het evenement.

Van Tijn is een groot fan van het Eurovisie Songfestival. Hij hoopt van harte dat Nederland, sinds de laatste overwinning in 1975, weer eens wint. Hij stelt daarom wel voorwaarden aan zijn deelname. "Ik doe alleen mee als ik het gevoel heb dat we een artiest hebben waarmee we kunnen winnen", zegt Van Tijn tegen Novum Nieuws.

Een andere manier om echt kans te maken om te winnen is een grotere investering, denkt Van Tijn. "Dat betekent een veel hoger budget dan wat normaalgesproken beschikbaar is." Dat geldt volgens hem vooral voor nieuwe artiesten die Nederland zou sturen. "De 3JS hebben natuurlijk een compleet team. Het zijn artiesten die klaar zijn en aan een stageact nog iets kunnen toevoegen zonder gigantische kosten te maken."

"Het zou veel makkelijker zijn met een Marco Borsato, Anouk of Ilse de Lange, maar de grote artiesten gaan niet", zegt de componist. En dan heeft Van Tijn het nog niet eens over een goede clip en promotie voor het lied. "In het kader van alle bezuinigingen zullen weinig mensen het er mee eens zijn, maar ik vind dat we het gewoon eens zouden moeten doen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren