logo songteksten.net

Edwin Evers stopt na 21 jaar met ochtendshow

HILVERSUM - Edwin Evers stopt eind dit jaar met zijn ochtendshow. Dat maakte de dj, die de afgelopen achttien jaar te horen was op 538, vrijdagochtend bekend. "Na ruim twee decennia ochtendradio wil ik mij herbezinnen en nadenken over de toekomst."

Edwin kijkt "na 21 jaar Evers Staat Op terug op een waanzinnige periode uit mijn leven". "Ik ben trots op wat we met dit radioteam gedaan hebben: de ochtendshow is tot het einde het best beluisterde radioprogramma van Nederland."

Het besluit na dit jaar te stoppen heeft Edwin "een tijd geleden" genomen. "Ik moest aan het idee wennen, maar vond het belangrijk om dit besluit zelf te kunnen nemen." De dj "kijkt uit naar een ander leven waarin ik hopelijk meer ruimte ga krijgen om me bezig te houden met het schrijven en het maken van muziek alvorens ik eventueel zou beginnen aan een nieuw radioavontuur."

Evers Staat Op begon bij de KRO op 3FM. In 2000 stapte Edwin over naar 538, dat onder meer door de komst van Evers zijn marktpositie wist te verbeteren. De ochtendshow won meerdere Marconi Awards en kreeg in 2006 de Gouden RadioRing, die dat jaar voor het eerst werd uitgereikt. Begin deze maand kreeg Evers de Buma Gouden Harp voor zijn verdiensten voor de Nederlandse muziekindustrie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren