logo songteksten.net

Edwin Evers is 'heel erg toe aan ander leven'

HILVERSUM - Edwin Evers is na 21 jaar een ochtendshow maken "heel erg toe aan een ander leven". Dat zei de radio-dj vrijdagochtend in zijn programma Evers Staat Op, waarin hij bekendmaakte na dit jaar te stoppen met zijn show.

Edwin wil "een leven waarin ik tijd heb en lucht krijg om andere dingen te doen, dingen die voornamelijk ook met muziek te maken hebben". "Het programma is het aller-, aller-, allergaafste wat ik ooit gedaan heb. Het is een jas die mij altijd als gegoten gezeten heeft, maar die toch een tikje begint te knellen."

Evers is de laatste jaren steeds meer bezig met muziek. In 2007 won hij het zangprogramma Just The Two Of Us, waarin hij een duo vormde met Berget Lewis. Eind 2011 scoorde Evers een hit met 'Wil je niet nog 1 nacht', een duet met Glennis Grace, in 2013 was hij een van de artiesten die het Koningslied zongen. Ook was de dj te horen op 'Koningin van alle mensen', het bedanklied van RTL Boulevard voor prinses Beatrix. Hij heeft bovendien zijn eigen band, de Edwin Evers Band.

Feestje

"Ik heb behoefte aan een leven dat iets minder in het teken staat van de klok", legde Edwin uit. "En dan met name de klok van 20.00 uur, 20.30 uur 's avonds, waar ik nog wel eens ruzie mee heb."

Evers, die al enkele weken geleden besloot te stoppen met zijn succesvolle radioshow, zei het gevoel te hebben dat hij "het feestje verpest van mensen". "Iedereen gaat uit z'n dak en dan kom jij en zet je de muziek uit. Dat is een kutgevoel."

Vertrouwen

Desondanks was het volgens de dj "onvermijdelijk" dat zijn show zou eindigen. "Aan alles komt een eind. Als je dan toch een keer stopt, doe het dan op een moment dat het programma nog staat als een huis." Dat doet het volgens Evers nog steeds, wat het voor hem "heel verleidelijk" maakte om er nog een paar jaar aan vast te knopen. "Maar na 21 jaar is het ook een heel mooi moment om terug te kijken. Ik wil niet krampachtig vasthouden aan succes, aan roem. Vasthouden kan ook in je hoofd en daar is het misschien nog wel mooier."

Hoe het na Evers' vertrek verder moet met de ochtendshow op 538, maakt de zender "binnenkort" bekend. "Ik heb er alle vertrouwen in dat de opvolging hier heel goed geregeld is", zei Edwin.

Geen afscheid

Hoewel Evers zich op het maken van muziek wil gaan storten, zegt hij geen afscheid te kunnen nemen van de radio. "Radio zit in mijn hart, dat zal ook altijd zo blijven. Ik schat de kans dat ik terugkom 120, 130 procent. Het is ook niet echt een afscheid, maar een soort restart. Zie het als een nieuw begin met misschien een kleine tussenpauze."

Evers schoot vol toen hij zijn team bedankte. "Ik kan niet voorbijgaan aan de impact die het voor jullie heeft, dat vind ik eigenlijk nog het allerlastigste. Ik kan voor mezelf die beslissing makkelijk nemen, maar ik weet dat de impact voor jullie enorm is. Maar goed, ik ben niet weg, we zijn niet weg, er is niemand dood, er is niemand ziek. Het gaat goed komen, dat weet ik zeker."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren