logo songteksten.net

Haagse Schouwburg zet orkestbak onder water

DEN HAAG - Het Nationale Theater zet komende zomer de orkestbak van de Koninklijke Schouwburg onder water voor het spektakelstuk Ondine. Voor de voorstelling is een groot decor gemaakt met watervallen op beschilderde doeken. Er staan maar liefst twintig acteurs op het podium, maakte het gezelschap vrijdag bekend.

Hoofdrollen worden vertolkt door Stefan de Walle, Jaap Spijkers, Joris Smit en Mark Rietman. Ondine vertelt over een jonge waternimf die opgroeit in een mythisch bos. Ze wast haar haren in de waterval, ze zwemt tussen de vissen en andere waterdieren. Ze is wereldvreemd en tegelijk volledig een met de natuur. Als ze verliefd wordt op ridder Hans, neemt hij haar mee naar het hof. Daar weet de pure Ondine zich slecht staande te houden.

Ondine is onderdeel van het jubileumjaar Feest aan Zee. Dit jaar wordt de tweehonderdste verjaardag van badplaats Scheveningen gevierd met talloze activiteiten. De voorstelling is van 19 juni tot en met 7 juli te zien in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren