logo songteksten.net

Jon van Eerd trots op eerste musical

AMSTERDAM - Jon van Eerd is buitengewoon trots dat zijn eerste zelfgeschreven musical straks in de Nederlandse theaters is te zien. Dinsdag keek hij goedkeurend toe hoe het circus van start ging bij de perspresentatie in Amsterdam.

“Ik ben ook echt trots”, zegt Van Eerd. “We kwamen hier vanochtend binnen en toen zag ik iedereen bezig met kostuums en de make-up en affiches en de muziek en filmpjes. Ja, het gaat nu echt gebeuren. Het is heel spannend.”

Het stuk is een bewerking van de klucht De tante van Charlie uit 2004, destijds ook met Jon van Eerd in de hoofdrol en bovendien door hem vertaald vanuit het Engels. Charley gaat over een butler (Van Eerd) die gedwongen wordt zich voor te doen als een charmante tante om twee jonge verliefde stellen uit de brand te helpen.

Bombarie

Met veel bombarie werd het stuk dinsdag in Amsterdam gepresenteerd en op de afwezige Anne-Mieke Ruyten na, kwamen alle hoofdrolspelers als hun personage opdagen. Hier en daar werd onder leiding van Van Eerd al wat geïmproviseerd en zonder dat er ook nog maar een minuut officieel is gerepeteerd leek het alsof de cast het stuk al jaren achtereen speelt. De cast van Charley staat dan ook te springen om te beginnen met de repetities.

“Het wordt volgens mij een feest voor oog en oor”, zegt acteur Laus Steenbeeke, die De tante van Charlie ook zag. “Ik heb vreselijk moeten lachen”, grinnikt hij nu hij eraan terugdenkt. “Nu komt er een extra facet bij. Namelijk een orkest op het toneel plus muziek van Michael Reed.”

Gezelligheid

“Ik was meteen enthousiast”, voegt Jonathan Demoor eraan toe. “Dit is toch leuk? Wie wil er nou niet in een voorstelling spelen waarbij mensen moeten lachen?”, vraagt hij zich af. “Er zijn heel veel mensen waar ik nog niet eerder mee heb gespeeld maar die ik wel in voorstellingen heb gezien en die ik echt te gek vind”, zegt hij. “De gezelligheid spat er al van af. Ik kan eigenlijk niet wachten om te beginnen. Maar het duurt nog even... nog meer dan een halfjaar.”

De repetities van Charley beginnen in oktober. Eind november staan de eerste try-outs op het programma, waarna op 9 december de officiële première gepland staat. Die vindt plaats in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. De voorstelling Charley reist daarna enkele maanden door het land.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren