logo songteksten.net

Eenvoud is kracht van hitquiz The Wall

AMSTERDAM - Eenvoud is de kracht van het spelprogramma The Wall. Presentator Winston Gerschtanowitz begrijpt het internationale succes wel en hoopt ook op een Nederlandse hit, zei hij woensdag tijdens de presentatie van zijn nieuwe show.

In het programma kunnen koppels met hun algemene kennis en vertrouwen in elkaar een groot geldbedrag winnen. "Beantwoorden ze een vraag goed, dan valt er een groene bal van de twaalf meter hoge muur naar beneden”, legt Winston uit. "Het bedrag waarop de bal terechtkomt, tellen we op bij het prijzentotaal. Maar is de vraag fout, dan gaat het geld er juist vanaf.” De kandidaten kunnen in een vraag maar liefst 1,5 miljoen bij elkaar spelen.

Maar dan komt er een nieuw spelelement om de hoek kijken. In ronde twee worden de kandidaten van elkaar gescheiden. "Dan komt de grote twist. Ze moeten namelijk gaan kiezen: gaan ze voor zekerheid of voor alles of niets.” Dat kan betekenen dat ze met een paar miljoen naar huis gaan, of met lege handen. “Dat is de magie van The Wall”, aldus Winston.

Emoties

De quiz, die bedacht is in de Verenigde Staten, is wereldwijd een enorme hit en wordt in negentien landen op televisie uitgezonden. Het spel is simpel, maar dat is volgens Winston juist de kracht. “Vroeger had je cavia’s die in een bak renden naar een luikje en je wist ook niet waar ze eindigden. Dit is hetzelfde principe. Iedereen snapt het.”

The Wall is volgens Winston bovendien anders dan andere spelshows. Het is ‘groots op alle vlakken’. “De manier waarop het is opgezet, in een grote studio met zo’n enorme digitale muur. Maar ook dat er om zoveel geld gespeeld wordt.” De geldbedragen zorgden er regelmatig voor dat de emoties bij de kandidaten hoog opliepen. “Ik heb mensen gehad die stonden te huilen, deelnemers die biddend voor de muur op hun knieën zaten, of stonden te schreeuwen tegen die ballen. Het doet echt wel wat met onze Nederlandse nuchterheid.”

BankGiro Loterij The Wall is vanaf zondag 22 april te zien bij SBS6.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren