logo songteksten.net

Apple bovenaan lijst waardevolle merken

(Novum) - Computer- en telefoonfabrikant Apple is het waardevolste merk ter wereld en maakt daarmee een einde aan de vierjarige nummer 1-positie van Google. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Britse marketingbureau Millward Brown dat voor de zesde keer is uitgevoerd.

Met een marktwaarde van 106 miljard euro is Apple het grootste merk ter wereld, terwijl nummer twee Google goed is voor 77 miljard euro. De waarde van Apple is volgens het marketingbureau het afgelopen jaar met maar liefst 84 procent gestegen. Google deed het minder goed met een daling van twee procent ten opzichte van 2009.

Goede verkoopcijfers en wereldwijd bereik maken Apple tot de wereldwijde nummer één. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf onder andere nieuwe versies van de iPhone en iMac uitgebracht. Daarnaast heeft Apple met de iPad de tabletmarkt opengebroken. De opvolger, iPad 2, is een van de recentste producten van de gadgetgigant. De tabletcomputer, die begin dit jaar uitkwam, was op de eerste dag uitverkocht.

Computerfabrikant IBM staat op een derde plek in het onderzoek, hamburgerketen McDonald's is vierde. Facebook is de snelste stijger. De bekendheid van de online netwerksite steeg 246 procent ten opzicht van 2009.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren