logo songteksten.net

Musical Hamilton wint zeven Olivier Awards

LONDEN - De hiphopmusical Hamilton heeft zondagavond in Londen zeven Olivier Awards in de wacht gesleept, waaronder de prijs voor beste nieuwe musical. De Olivier Awards zijn prestigieuze prijzen in de Britse theaterwereld.

Londen is sinds december de eerste plek buiten de VS waar Hamilton te zien is. Het stuk vertelt aan de hand van rapmuziek over de Amerikaanse Founding Fathers en hun strijd om de staten te verenigen achter de grondwet. Hoofdpersoon Alexander Hamilton was de belangrijkste vormgever en bepleiter van de Amerikaanse grondwet, gaf de economische structuur en politiek van de VS vorm en maakte zich hard voor de afschaffing van de slavernij. De (blanke) personages worden gespeeld door gekleurde acteurs.

De musical Hamilton had een recordaantal van dertien nominaties gekregen. Hoofdrolspeler Jamael Westmen maakte kans op de prijs voor beste acteur voor zijn titelrol, maar die onderscheiding ging naar zijn collega Giles Terara die de rol van Hamiltons aartsvijand Aaron Burr speelt.

Drie Olivier Awards gingen zondag naar The Ferryman, over een Noord-Ierse familie die wordt achtervolgd door het verleden. De voorstelling won de prijs voor beste toneelstuk, beste regisseur (Sam Mendes) en beste actrice (Laura Donnelly).

De Olivier Awards, voluit de Laurence Olivier Awards, worden jaarlijks toegekend door de Society of London Theatre. De prijs is vernoemd naar de Britse acteur Laurence Olivier.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren