logo songteksten.net

Ratzke brengt album uit bij groot label Pias

AMSTERDAM - De veelgeprezen Nederlandse zanger en entertainer Sven Ratzke gaat een nieuw album uitbrengen bij het internationaal gerenommeerde platenlabel PIAS. De plaat is gebaseerd op de bejubelde theatervoorstelling Homme Fatale, die afgelopen najaar in onder meer Amsterdam, New York en Berlijn volle zalen trok. De uitverkochte tournee wordt nu bezegeld met een plaat, maakte PIAS dinsdag bekend.

Op het album staan nieuwe en speciaal voor Ratzke geschreven songs van onder andere de singer-songwriter Rufus Wainwright, de Belgische band Dez Mona en de New Yorkse multi-instrumentalist Rachelle Garniez. De liedjes gaan over verschillende archetypes van de man: de man die tegelijkertijd breekbaar en elegant is (‘Elegant Man’), de man in de slachtofferrol (‘Arachne’) of de verleidelijke ‘Mephisto’, tegen wiens charme niemand opgewassen is.

Daarnaast bevat het album nieuwe interpretaties die Ratzke maakte van nummers van David Bowie, Iggy Pop, Joy Division, Lou Reed en Oscar Wilde. In alle nummers is Ratzke op zoek naar het vrouwelijke in de man en het mannelijke in de vrouw; rolpatronen vervagen, vrouwen en mannen verleiden, beïnvloeden, beminnen en bedriegen elkaar.

Concertgebouw

De plaat Homme Fatale wordt op zondag 15 april aanstaande gelanceerd in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, na afloop van de voorstelling For One Night Only waar Ratzke momenteel mee op tournee is. Vanaf 20 april is het album Homme Fatale te koop en te beluisteren via de digitale kanalen.

Ratzke speelt dit voorjaar nog één keer de theatershow Homme Fatale in Nederland en wel op 17 mei in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren