logo songteksten.net

Blinden ook welkom bij musical My Fair Lady

AMSTERDAM - Voor het eerst kunnen ook slechtzienden en blinden in het theater genieten van de Nederlandse versie van de musicalklassieker My Fair Lady. Een blindentolk van organisatie Komt het zien! is op 29 april aanwezig in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en op 2 mei in KAF in Almere.

De blindentolk vertelt via een koptelefoon tussen de gesproken en gezongen tekst wat er op het podium te zien is. Niet alleen wordt tijdens de voorstelling getolkt, ook mogen de mensen die blind of slechtziend zijn een uur voor de voorstelling al in de zaal naar binnen om kennis te maken met het decor, de kostuums en de stemmen van de spelers. Hierdoor wordt de theaterbeleving voor mensen die visueel niet alles meekrijgen helemaal compleet.

De musical vertelt over de chique professor Higgins, die na een toevallige ontmoeting gecharmeerd raakt door het eenvoudige bloemenmeisje Eliza Doolittle. Higgins sluit de weddenschap af dat hij het volkse meisje van haar accent zal afhelpen en kan omtoveren tot een echte dame. De voorstelling ging in 1956 in première op Broadway met Julie Andrews in de hoofdrol. Acht jaar later volgde een filmversie met Audrey Hepburn in de hoofdrol. Deze film sleepte acht Oscars in de wacht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren