logo songteksten.net

Marjolijn Touw met Purper op tournee

(Novum) - Marjolijn Touw gaat een rol spelen in de nieuwe show van cabaretgroep Purper. De actrice werd gevraagd door Purper-lid Frans Mulder. Mulder bewondert Touw al jaren, maar twijfelde of de musicalicoon wel mee wilde doen.

"In eerste instantie vreesde ik dat ze geen 'ja' zou zeggen. Ze speelt immers de ene na de andere prachtrol", zegt Mulder in De Telegraaf. "Voor haar rol van Ma Vrijmoeth in Ciske de Rat won ze zelfs een John Kraaijkamp Musical Award. Maar gelukkig heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken en haar gevraagd."

Het aanbod kwam Touw zeer gelegen. "Ik hunkerde naar iets nieuws. Naar een meer intieme manier om met het publiek om te gaan", zegt de 48-jarige "Ik vind het spelen in musicals, zoals nu in het verlengde Petticoat, heerlijk, maar ik blijf onderdeel van een enorm geheel en speel een rol. Met Frans sta ik straks op het toneel als Marjolijn."

Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. "Ik zit dag en nacht aan het nieuwe programma te schrijven, hoor in gedachten haar stem en zie haar voor me. Dat werkt heerlijk", zegt Mulder. De voorstelling Helden is in september in de theaters te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren