logo songteksten.net

Jaap en Aaltje van Zweden lanceren muziek-app

AMSTERDAM - Dirigent Jaap van Zweden en zijn vrouw Aaltje hebben zondag in het Concertgebouw in Amsterdam een muziek-app voor kinderen met autisme gelanceerd. De app is een initiatief van Jaap en Aaltjes stichting Papageno en KPN Mooiste Contact Fonds.

De app moet kinderen met autisme helpen makkelijker contact te maken en uit hun isolement te komen. In het Concertgebouw maakten vijftig kinderen met autisme met hulp van de Papageno-app, muziek voor hun familie.

De Van Zwedens richtten in 1997 de Stichting Papageno op, nadat ze eerder zelf een kind hadden gekregen met autisme. Met de stichting willen ze kinderen en jongeren met autisme helpen. Papageno boekt al langer goede resultaten met muziektherapie. Het blijkt een effectief middel te zijn voor kinderen met autisme om zich te ontwikkelen en contact te maken met hun omgeving. Volgens Aaltje van Zweden is de app daar een veelbelovende aanvulling op. "Nu kunnen we meer kinderen met en zonder autisme muzikaal met elkaar in contact brengen en zo hun sociale netwerk vergroten”.

KPN Mooiste Contact Fonds werd in december 2007 door KPN opgericht om sociaal contact te bevorderen voor mensen die dat nu missen. Al tien jaar brengt het fonds mensen die zich eenzaam voelen weer in contact met hun omgeving of lotgenoten. Oorzaken voor eenzaamheid zijn bijvoorbeeld ziekte, een handicap of het wegvallen van een partner.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren