Bioscopen vieren geboortedag Annie MG Schmidt

Door ANP, maandag 16 april 2018 13:31, views: 7, bron: ANP

AMSTERDAM - De Nederlandse bioscopen besteden komende weken veel aandacht aan de geboortedag van Annie M.G. Schmidt. In talloze theaters zijn rond 18 mei de verfilmingen van de boeken van de beroemde schrijfster weer op groot doek te zien, bevestigen de theaters een bericht van Het Parool.

Bioscoopketen Pathé vertoont de komende weken weer Minoes en Pluk van de Petteflet in de bioscopen. In bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam zijn zelfs alle vijf verfilmingen naar het werk van Schmidt te zien. Filmtheater Rialto vertoont in de maand mei weer Abeltje en Wiplala.

Annie M.G. Schmidt (1911-1995) geldt als één van de grootste Nederlandse schrijvers van de twintigste eeuw. Zij kwam in 1936 naar Amsterdam en kreeg er een baantje als bibliothecaresse. In 1946 werd zij documentaliste bij Het Parool, waar collega’s al snel haar schrijftalent ontdekten. Schmidt schreef tientallen boeken (waaronder Minoes, Abeltje en Pluk van de Petteflet), liedjes (onder meer voor de serie Ja zuster, nee zuster) en musicals.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren