logo songteksten.net

Zoon Cher was bang voor geslachtsverandering

(Novum) - Chaz Bono, de als dochter geboren zoon van zangeres Cher, wist altijd dat hij een jongen wilde zijn. Hij voelde echter ergens een angst om de stap te zetten tot geslachtsverandering. "Ik was bang, want ik dacht: wie kan er nou houden van iemand zoals ik?"

De 42-jarige transseksueel voelde zich op jonge leeftijd al meer een jongetje. "Al mijn vrienden waren jongens. Maar toen ik ouder werd en in de pubertijd belandde, veranderden de verwachtingen over hoe ik me moest gedragen", vertelt Chaz in een interview met Oprah Winfrey. "Maar ik voelde me ook alsof mijn lichaam me verraadde. Van een atletisch, plat kind veranderde ik in een vrouw."

Na jarenlang gedacht te hebben dat hij een lesbienne was, kwam Chaz erachter dat hij in feite opgesloten zat in een vrouwenlichaam. Hij besloot de knoop door te hakken en zich om te laten bouwen tot man, wat rond zijn 39e gebeurde. Zijn moeder reageerde 'verbazingwekkend rustig'. "Schokkend rustig. Ik denk dat ze het pas echt doorhad toen mijn stem begon te veranderen."

Chaz is tot zijn vreugde zijn dierbaren niet kwijtgeraakt. "Mijn moeder houdt zonder twijfel van me", vertelt hij. Ook zijn vriendin, met wie hij als vrouw een relatie begon, bleef aan zijn zijde. "Ze vond het leuk, maar waarschijnlijk was het lastig voor haar om te zien."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren