Bardem schaamt zich niet voor werk met Allen

Door ANP, vrijdag 20 april 2018 03:09, views: 6, bron: ANP

PARIJS - Javier Bardem is geschokt door de manier waarop Woody Allen persona non grata lijkt te zijn geworden in Hollywood. Dat vertelt de acteur in de Franse krant Paris Match.

Bardem werkte met de van misbruik beschuldigde regisseur aan de film Vicky Cristina Barcelona uit 2008 en schaamt zich daar absoluut niet voor, laat hij weten. "Als er bewijs was geweest dat Woody Allen schuldig was, ja, dan was ik gestopt met hem te werken", aldus de acteur. "Maar ik ben verbijsterd door deze behandeling ineens. Rechtbanken in de staten New York en Connecticut hebben hem onschuldig bevonden, en er is in de tussentijd niets veranderd aan die situatie."

Dylan Farrow, de geadopteerde dochter van Allen en Mia Farrow, beschuldigt de filmmaker ervan haar op haar zevende te hebben betast. Allen heeft dat altijd ontkend. Sinds de opkomst van de MeToo- en Time's Up-bewegingen hebben verschillende Hollywoodsterren, onder wie Greta Gerwig, Peter Sarsgaard en Colin Firth verklaard niet meer met de regisseur te willen werken.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren