logo songteksten.net

The Voice-zangeres: 'wurgcontract' geen probleem

(Novum) - Kim de Boer vindt de ophef van begin dit jaar over de wurgcontracten bij talentenjachten overgetrokken. The Voice of Holland-kandidaat haalt er zelf haar schouders over op.

"Je kunt alles wel naar het negatieve trekken, maar het enige wat ik wil, is dat mensen van mijn liedjes genieten", vertelt Kim in Grazia. NRC Handelsblad kreeg begin dit jaar verschillende contracten in handen, waaruit bleek dat de kandidaten afstand moesten doen van bijna al hun rechten als artiest. The Voice eist een boete van duizenden euro's bij contactbreuk.

Kim voelt zich niet in het nauw gedreven. "Ik vind het niet erg om bepaalde concessies te doen, want ik ben er heilig van overtuigd dat alles uiteindelijk in balans blijft", zegt ze. De zangeres heeft er meer moeite mee dat ze niet langer haar beslissingen alleen maakt. "Ik leef al jaren van de muziek, dus ik was gewend om alles zelf te beslissen. Nu doet mijn management dat voor me. Best wennen."

Het kleine aantal optredens is het grootste offer dat Kim heeft gebracht. "Vroeger speelde ik twee tot drie keer in de week, nu is dat nog maar een keer", onthult ze. "En dan ook nog maar een halfuur. Na afloop heb ik vaak het gevoel van: heb ik het publiek wel genoeg gegeven?"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren