logo songteksten.net

Microsoft integreert Skype in Xbox 360

(Novum) - Softwaregigant Microsoft wil de technologie van internettelefoniebedrijf Skype integreren in apparaten als de Xbox 360, de Kinect-camera en telefoons die draaien op het besturingssyteem Windows. Dat heeft de Amerikaanse softwaregigant dinsdag bekendgemaakt.

Microsoft neemt Skype over voor 5,9 miljard euro. Met de overname krijgt Microsoft toegang tot internetbellen en videocommunicatie. De naam Skype blijft bestaan. Microsoft heeft een afdeling in het leven geroepen die gaat werken aan nieuwe initiatieven met Skype. Wanneer Skype bijvoorbeeld op de Xbox 360 te gebruiken is, is niet bekendgemaakt. Ook is het niet duidelijk in wat voor vorm deze integratie plaatsvindt.

Met de overname krijgt de softwaregigant voet in de groeiende markt voor internettelefonie. Skype telt op dit moment 660 miljoen gebruikers wereldwijd. Zelf beschikt Microsoft al over een dienst om te internetbellen genaamd Lync. Lync kan zich qua populariteit niet meten met Skype, dat beschikbaar is voor pc's, diverse mobiele telefoons en tablets.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren