'Jury volgende week aan zet in zaak Cosby'

Door ANP, vrijdag 20 april 2018 17:25, views: 6, bron: ANP

NORRISTOWN - De jury is bijna aan zet in de rechtszaak rondom Bill Cosby. Rechter Steven O’Neill verwacht de zaak volgende week over te dragen, zei hij volgens USA Today tijdens een van de zittingsdagen.

O’Neill vertelde dat er nog maar een paar getuigen gehoord moeten worden. Eén daarvan is mogelijk Sheri Williams, een vriendin van Cosby’s vermeende slachtoffer Andrea Constand.

De verdediging wil Sheri horen omdat zij Andrea zou hebben horen zeggen dat ze van plan is een grote ster te beschuldigen van verkrachting in de hoop een flink geldbedrag binnen te slepen. Sheri reageert echter niet op een dagvaarding, daarom willen Cosby’s advocaten delen uit een oude getuigenis van haar voorlezen. De rechter neemt waarschijnlijk vrijdag een besluit over dat verzoek.

Cosby wordt verdacht van het drogeren en misbruiken van Constand. Vorig jaar juni werd een zaak tegen de tachtigjarige komiek nietig verklaard omdat de jury niet tot een unaniem oordeel kon komen. Aanklagers lieten direct al weten de zaak over te willen doen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren