'Avicii had nieuw album afgerond'

Door ANP, zondag 22 april 2018 17:12, views: 8, bron: ANP

MUSCAT - Avicii heeft vlak voor zijn dood een nieuw album afgerond. Dat zegt topman Neil Jacobson van Geffen Records in een gesprek met Variety. Het is nog onduidelijk wat er met het materiaal gaat gebeuren.

Volgens Jacobson was het album zo goed als af. “En het is het beste wat hij in de afgelopen jaren heeft gemaakt”, zegt de Amerikaan die jaren met Avicii heeft gewerkt. “Hij was zo geïnspireerd. We hebben een maand gewerkt en moesten afspraken maken over hoe lang een sessie zou gaan duren want hij wilde maar doorgaan.” Volgens Jacobson kon Tim Bergling, zoals de echte naam van Avicii luidt, zestien uur achter elkaar werken.

Jacobson had twee dagen voor het overlijden van Avicii nog contact met de Zweedse dj. Ze spraken over wie er aan het album mee zouden gaan werken.

Wat er met de muziek gaat gebeuren, weet Jacobson nog niet. Hij heeft daarover nog niet met de familie gesproken. “Eerst moet iedereen maar even tot rust komen” zegt hij. “Het is voor mij ook allemaal nieuw. Zoiets als dit heb ik nog nooit meegemaakt met artiesten waarmee ik zo lang en intensief heb gewerkt.” De platenbaas zegt dat hij met de familie gaat bespreken hoe het verder moet. “Maar we doen het zoals Tim het gewild zou hebben.”
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren