Nederlanders betalen graag voor Boef en Flex

Door ANP, dinsdag 24 april 2018 16:35, views: 10, bron: ANP

AMSTERDAM - Nederlanders zijn steeds vaker bereid om te betalen voor het luisteren van muziek via internet. Dat blijkt uit de jaarcijfers van NVPI, de branchevereniging van de muziekindustrie over 2017.

Veel albums en songs van zowel nationale als internationale artiesten droegen volgens NVPI bij aan het positieve resultaat. De hitlijsten werden in 2017 gedomineerd door Ed Sheeran, Luis Fonsi, Kygo & Selena Gomez, The Chainsmokers & Coldplay, Drake, Adele, U2, Kendrick Lamar en - van eigen bodem - Lil’ Kleine, Boef, Ronnie Flex, Kensington, Marco Borsato en Kinderen voor Kinderen.

Het aandeel streaming steeg van 54,7 procent in 2016 naar 63,8 procent (108,6 miljoen euro) vorig jaar. De NVPI verwacht dat het aandeel van streaming verder zal toenemen. De verkoop van 'fysieke' producten, zoals cd’s en dvd’s, nam af van 39,6 procent naar 32,1 procent van het totaal. De omzet uit vinyl steeg daarbij opvallend met bijna een kwart. De totale omzet van de muzieksector steeg met 10,1 procent naar 170,5 miljoen euro.

Dinsdag maakte de vertegenwoordiger van de internationale muziekindustrie, IFPI, ook de cijfers bekend. Wereldwijd steeg de omzet met 8,1 procent. Nederland staat wat omzet betreft op de elfde plaats.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren