Stemacteur The Simpsons bereid te stoppen

Door ANP, woensdag 25 april 2018 15:44, views: 7, bron: ANP

LOS ANGELES - Hank Azaria vindt dat er meer Aziatische schrijvers betrokken moeten worden bij de animatieserie The Simpsons. De acteur doet die oproep na commotie over de stereotypering van zijn karakter Apu, een winkeluitbater met een sterk Indiaas accent.

"Ik ben volkomen bereid om een stap opzij te zetten", zei Azaria dinsdag in de Amerikaanse talkshow Late Show. De stemacteur wil stoppen als mensen door het figuurtje gekwetst worden.

De kritiek richt zich met name op het vermeende racistische karakter van Apu. Azaria noemde het 'verdrietig' dat "eender, jong of oud, vroeger of nu, gepest zou kunnen worden door de invloed van het beeld van Apu". De oplossing ligt volgens Azaria in het aantrekken van Aziatische schrijvers. "Ik denk dat het belangrijk is dat we luisteren naar Indiase mensen in dit land over wat zij voelen en hoe zij denken over dit karakter." Zelf zou hij ook wel willen meedenken over hoe het 'oude Simpsons-personage aangepast kan worden naar een nieuw soort personage'.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren