Jenny Arean Ridder in orde Nederlandse Leeuw

Door ANP, donderdag 26 april 2018 12:54, views: 11, bron: ANP

AMSTERDAM - Zangeres, actrice en cabaretière Jenny Arean mag zich vanaf donderdag Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw noemen. Ze behoort tot het groepje bekende Nederlanders dat donderdag samen met duizenden landgenoten is geëerd met een lintje.

Jenny Arean speelde in haar lange carrière in musicals, cabaretvoorstellingen, tv-series en films. Met het lied Vluchten kan niet meer scoorde zij een klassiek geworden hit. Arean kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Enkele duizenden Nederlanders worden donderdag in het zonnetje gezet met de toekenning van een koninklijke onderscheiding bij de jaarlijkse lintjesregen. Ze worden daarmee geëerd voor hun vaak jarenlange en grote inzet voor de maatschappij. De lintjesregen is traditiegetrouw op de laatste werkdag voor Koningsdag. De betrokkenen worden vaak onder valse voorwendselen ergens heen gelokt. Daar krijgen ze de decoratie door de burgemeester, namens de koning, opgespeld.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten