logo songteksten.net

Carla Bruni niet naar Cannes voor filmpremière

(Novum) - Het filmfestival van Cannes start vanavond met de première van Midnight in Paris van Woody Allen. De Franse presidentsvrouw Carla Bruni, die ook te zien is in de film, slaat de sterrenpremière in Cannes over. Ook de Franse actrice Marion Cotillard verschijnt vanavond niet op de rode loper.

De echtgenote van de Franse president Nicolas Sarkozy zei woensdagochtend tegen de Franse televisiezender RTL om persoonlijke en professionele redenen niet naar Cannes af te reizen. In het interview wilde de van oorsprong Italiaanse zangeres niet ingaan op de geruchten dat ze zwanger zou zijn. De 43-jarige Bruni ontkent het hardnekkige gerucht ook niet. Ze heeft een klein rolletje in de film van Allen die zich afspeelt in Parijs.

Midnight in Paris trapt het 64e filmfestival in Cannes af. Allen is wel aanwezig bij de première, evenals hoofdrolspelers Owen Wilson, Kathy Bates en Adrien Brody. Vanaf vanavond staat de Zuid-Franse kuststad nog tot 22 mei in het teken van films. In de loop van de week worden Johnny Depp en Penélope Cruz nog verwacht voor de première van hun 3D-spektakelfilm Pirates of the Caribbean 4: On Stranger Tides.

Op het festival is ook de controversiële film La Conquête te zien over Sarkozy en zijn weg naar het Elysée. De film toont een bij vlagen driftige en arrogante Sarkozy. De Franse media kijken uit naar de eerste Franse film over een president die nog in functie is en bovendien niet goed ligt in de peilingen.

Twintig films strijden om de Gouden Palm, de belangrijkste filmprijs van het festival. Kanshebbers van die prijs zijn de nieuwste films van Pedro Almodóvar, Lars von Trier en Terrence Malich. De jury van het filmfestival bestaat onder anderen uit acteurs Uma Thurman en Jude Law en staat onder leiding van acteur, producent en regisseur Robert DeNiro. De Gouden Palm wordt op 22 mei uitgereikt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren